Page 1 of 1

Opening A copied RAW HDD

Posted: 13 Jan 2015, 12:55
by geekbit
Hey Folks,
Supremely grateful to all the kind helpers. You do it for free and I respect that~

If anyone has any advice here, I'd be happy to hear it.

Problem:

Updated Windows 7 with massive Word 2013 updates. Rebooted Computer, newer 4tb Seagate Expansion HDD went RAW (No physical Damage -- when first bought, was given a standard quick format at the beginning, with no extra partitions)

Took that HDD which was RAW and bought a brand new exact 4tb Seagate HDD. Used HDD RAW Copy Tool to copy.
Took 4-5 days, worked flawlessly, however I forgot to format new HDD!!

So now new copied HDD is in RAW as well. Running testdisk now as we speak in deeper search. Hoping someone can advise me on next step. Sorry about photo, haven't figured out proper resizing!
Thanks again,
geekbit

Re: Opening A copied RAW HDD

Posted: 13 Jan 2015, 21:11
by cgrenier
What's wrong with the NTFS partition listed at the first position ? Have you try to list the files using TestDisk ?

Using TESTDISK on RAW HDD

Posted: 13 Jan 2015, 22:15
by geekbit
Hi Mr. Greenier,

A pleasure and an honour. Thanks for you hard work. You're a genius!
Please FORGET the above post. It was a mistake.

Here is the new information from the ORIGINAL HDD that went RAW after a reboot of WIN 7 updates.

Your excellent program hinted "none" at the beginning of the testdisk process, but I went to "analyse" instead and got the screenshot below.
1st screenshot After analyse.jpg [b](My Seagate 1 year old drive was "simple formatted" one time at the very beginning, and I have used it since as simple massive back-up of different files) [/b] in the screenshot it says "Quick Search", so I did, and [b]here is where I am right now[/b] [attachment=2]Screen Shot 2.jpg
Now I am finished the "quick search". Below is third screenshot.

[/attachment]
3rd screenshot.jpg
3rd screenshot.jpg (193.74 KiB) Viewed 653 times

Any advice?
geekbit
g.b.