knoppix testdisk loadlocale failed

Using TestDisk to repair the filesystem
Forum rules
When asking for technical support:
- Search for posts on the same topic before posting a new question.
- Give clear, specific information in the title of your post.
- Include as many details as you can, MOST POSTS WILL GET ONLY ONE OR TWO ANSWERS.
- Post a follow up with a "Thank you" or "This worked!"
- When you learn something, use that knowledge to HELP ANOTHER USER LATER.
Before posting, please read https://www.cgsecurity.org/testdisk.pdf
Post Reply
Message
Author
minipc
Posts: 2
Joined: 01 Jul 2018, 02:21

knoppix testdisk loadlocale failed

#1 Post by minipc » 01 Jul 2018, 08:21

while attempting to repair the file system of a ddrescued copy of a corrupted external pc/intel hdd, using testdisk on a usb stick installed knoppix8.2 livecd with overlay, i got the following error

Code: Select all

testdisk: loadlocale.c:130: _nl_intern_locale_data: Assertion `cnt < (sizeof (_nl_value_type_LC_TIME) / sizeof (_nl_value_type_LC_TIME[0]))' failed.
Aborted
couldn't find anything on the forum or the testdisk.pdf relating to knoppix and loadlocale, though searching the internet threw up a few hits for similar looking loadlocale error messages produced by other apps running on other linux flavors that suggests the problem may not be specific to testdisk. being new to knoppix, livecd's and testdisk, i'm not sure if this is the best place to raise the issue. but at least other potential users of testdisk on knoppix livecd might be interested in its existence.

as i couldn't even get the app to launch, i don't have a log file to attach, or much more information i can offer. sorry.

Sponsored links

User avatar
cgrenier
Site Admin
Posts: 4420
Joined: 18 Feb 2012, 15:08
Location: Le Perreux Sur Marne, France
Contact:

Re: knoppix testdisk loadlocale failed

#2 Post by cgrenier » 01 Jul 2018, 10:09

In a Terminal, run "export LANG=C" before starting testdisk. Does it work better ?

minipc
Posts: 2
Joined: 01 Jul 2018, 02:21

Re: knoppix testdisk loadlocale failed

#3 Post by minipc » 01 Jul 2018, 22:04

"export LANG=C" on its own didn't make any difference. but, on a hunch, after reading around, i also ran "export LC_ALL=C" and the combination seemed to do the trick.

many thanks for the pointer. hope this helps anyone else who follows.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 9 guests