Unable to boot from Raid0 setup

How to use TestDisk to recover lost partition
Message
Author
User avatar
Fiona
Posts: 2839
Joined: 18 Feb 2012, 17:19
Location: Ludwigsburg/Stuttgart - Germany

Re: Unable to boot from Raid0 setup

#11 Postby Fiona » 23 Mar 2012, 18:28

Can you diagnose the bootsector from that Microsoft reserved partition?
It's actually your boot partition.

Start TestDisk.
Confirm through until you see the menu Analyse.
Don't confirm at Analyse but Advanced.
Select your MS Reserved Partition
Confirm at Boot with enter.
Highlight Rebuild BS and hit Enter.
Rebuild BS will be in progress.
Normally, it takes some minutes.
If it's finished, please post the infos or upload a screen.
If you see a menu List, please highlight it and press enter.
Please let me know, do you see your data or an error message.
To get back to the previous screen, easily press q for Quit.

Infos will follow.

Sponsored links

cJack
Posts: 15
Joined: 21 Mar 2012, 20:43

Re: Unable to boot from Raid0 setup

#12 Postby cJack » 23 Mar 2012, 18:46

It does not show boot on the MS reserve partition but shows on MS data partition
Image
Image

User avatar
Fiona
Posts: 2839
Joined: 18 Feb 2012, 17:19
Location: Ludwigsburg/Stuttgart - Germany

Re: Unable to boot from Raid0 setup

#13 Postby Fiona » 23 Mar 2012, 18:50

If it doesn't show Boot, means, that your partition has no file system or not recognized.
In case, go to Type and add it manually.
The Boot will be available.

cJack
Posts: 15
Joined: 21 Mar 2012, 20:43

Re: Unable to boot from Raid0 setup

#14 Postby cJack » 23 Mar 2012, 18:54

Would I choose MS reserve as the type or something else?

User avatar
Fiona
Posts: 2839
Joined: 18 Feb 2012, 17:19
Location: Ludwigsburg/Stuttgart - Germany

Re: Unable to boot from Raid0 setup

#15 Postby Fiona » 23 Mar 2012, 19:01

Choose your partition MS reserved.
Check Type and press enter.
Choose NTFS and hit enter also.
So Boot should be available.

cJack
Posts: 15
Joined: 21 Mar 2012, 20:43

Re: Unable to boot from Raid0 setup

#16 Postby cJack » 23 Mar 2012, 19:14

After I clicked boot
Image

After I hit list
Image

User avatar
Fiona
Posts: 2839
Joined: 18 Feb 2012, 17:19
Location: Ludwigsburg/Stuttgart - Germany

Re: Unable to boot from Raid0 setup

#17 Postby Fiona » 23 Mar 2012, 19:27

Looks like, that you chosed EFI System instead of MS Reserved?

cJack
Posts: 15
Joined: 21 Mar 2012, 20:43

Re: Unable to boot from Raid0 setup

#18 Postby cJack » 23 Mar 2012, 19:34

I chose MS Reserved, but when I chose NTFS from the types it showed EFI System

cJack
Posts: 15
Joined: 21 Mar 2012, 20:43

Re: Unable to boot from Raid0 setup

#19 Postby cJack » 23 Mar 2012, 19:43

Sorry my mistake. After I chose type when MS Reserved highlighted it showed this
Image

I clicked MS reserved from above image then showed this and clicked NTFS
Image

After I hit NTFS showed this
Image

User avatar
Fiona
Posts: 2839
Joined: 18 Feb 2012, 17:19
Location: Ludwigsburg/Stuttgart - Germany

Re: Unable to boot from Raid0 setup

#20 Postby Fiona » 23 Mar 2012, 20:02

Can you check Boot.
I'd need a screenshot.
And in Case rebuild your boot sector again.
But only if both are bad.
Your boot sector and its backup.


Return to “Partition Recovery”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests