Invalid BS_jmpBoot in boot block: 000000

Using PhotoRec to recover lost data
Post Reply
Message
Author
jessicab
Posts: 5
Joined: 30 Sep 2013, 22:32

Invalid BS_jmpBoot in boot block: 000000

#1 Post by jessicab » 30 Sep 2013, 22:40

I'm hoping someone here can help me. I have a Seagate Backup Plus portable drive that has always been used with an iMac, and I'm pretty sure was originally formatted for use with both Mac and PC. We plugged the drive into a PC and got an error message that it needed to be reformatted. We did nothing. When we plugged it back into the Mac, we got a similar message and disc utility won't let us repair it. We get the following error message when we try to repair: Invalid BS_jmpBoot in boot block: 000000.

Does anyone have any insight into what might have happened? And whether or not TestDisk is the solution?

Many, many thanks in advance!

Jessica

Sponsored links

User avatar
Fiona
Posts: 2836
Joined: 18 Feb 2012, 17:19
Location: Ludwigsburg/Stuttgart - Germany

Re: Invalid BS_jmpBoot in boot block: 000000

#2 Post by Fiona » 01 Oct 2013, 15:16

Would it be possible to upload a screenshot from TestDisk Analyse to cheuck your current partition structur.
A boot sector diagnose would only make sense if your partition in your partition table would match?

Fiona

jessicab
Posts: 5
Joined: 30 Sep 2013, 22:32

Re: Invalid BS_jmpBoot in boot block: 000000

#3 Post by jessicab » 01 Oct 2013, 21:21

Screen Shot 2013-10-01 at 3.19.50 PM.png
Screen Shot 2013-10-01 at 3.19.50 PM.png (112.82 KiB) Viewed 4423 times

jessicab
Posts: 5
Joined: 30 Sep 2013, 22:32

Re: Invalid BS_jmpBoot in boot block: 000000

#4 Post by jessicab » 01 Oct 2013, 21:28

Is that what you needed? Thanks so much for offering to look into this. :)

jessicab
Posts: 5
Joined: 30 Sep 2013, 22:32

Re: Invalid BS_jmpBoot in boot block: 000000

#5 Post by jessicab » 01 Oct 2013, 21:38

Screen Shot 2013-10-01 at 3.37.39 PM.png
Screen Shot 2013-10-01 at 3.37.39 PM.png (56.37 KiB) Viewed 4421 times

jessicab
Posts: 5
Joined: 30 Sep 2013, 22:32

Re: Invalid BS_jmpBoot in boot block: 000000

#6 Post by jessicab » 01 Oct 2013, 21:39

Screen Shot 2013-10-01 at 3.38.56 PM.png
Screen Shot 2013-10-01 at 3.38.56 PM.png (61.17 KiB) Viewed 4420 times

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests